onsdag, maj 18th, 2011

Julemad

Her finder du opskrifter til julemiddagen eller julefrokosten.

Om den traditionelle danske julemiddag
Der er mange traditioner forbundet med julemiddagen og hver familie har deres egen idé om hvordan det perfekte julebord ser ud indenfor rammerne af den traditionelle julemad. En rigtig dansk jul skal være en gammeldags jul, hvor juletræet med dets pynt, sangene og maden spiller sammen til at levere den ultimative julehygge.

Julemiddagen er ifølge traditionen ande-, gåse- eller kalkunsteg gerne fyldt med æbler og svesker. Den oprindelige danske julesteg var faktisk flæskesteg. I nyere tid blev Mortensgåsen båret med over i julemåltidet, og senere er gåsen af mange blevet erstattet af and.

Flæskestegen ser man ikke meget som hovedbestanddel i julemaden på juleaften mere. Kalkun er endnu engang blevet ganske populær julemad. Kalkun er billig og mager mad, som holder sig godt.

Typisk suppleres kødet med rødkål og traditionelle brunede kartofler med æbler og svesker til middagen. Til dessert byder traditionen Ris a’ l’a mande med kirsebærsovs. En mandel puttes i Ris a’la manden, og den der får mandlen får en ekstra mandelgave.

Category: Juleopskrifter
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.